Satama Open Air keräsi jälleen palstatilaa eilisen Pohjolan Sanomissa 16.8.2010, kun lehden toimittaja Hannu Tikkala kirjoitti alkuviikon näkymistä tapahtuman tiimoilta.

Satama Open Airin täyttää Kemin sisäsataman

Ensi lauantaina Kemissä pidettävän Satama Open Air-konsertin odotukset kävijämäärästä kasvavat päivien vaihtuessa toiseen. Ennakkoliput ovat käyneet kaupaksi viime vuotta paremmin ja Kemin hotelleissa huoneita on vähänlaisesti vapaana konserttipäivälle.

– Ensi viikolla myydään suurin osa lipuista, ja se on festivaalien kannalta ratkaisevin ajankohta, toppuuttelee tapahtumajärjestäjä Event Works Oy:n toimitusjohtaja Markku Köngäs.

Festivaalijärjestäjät malttavat pitää odotukset 3 000 kävijässä, vaikka kaikki ennusmerkit viittaavat yleisöryntäykseen.

Viime vuonna festivaalialueella oli yli 4 000 vierasta, mutta ensi viikon myynnistä riippuu ylletäänkö tänä vuonna 5 000 vieraan kapasiteettiin.

Isoja suunnitelmia

Tapahtumajärjestäjän katse suuntautuu tulevaan, vaikka tämän vuoden konserttia ei ole vielä pidetty.

Ensi vuodelle on suunnitteilla kolmen päivän festivaalit, jossa jokaiselle päivälle suunnitellaan erilaista ohjelmaa.

– Suunnitelmien mukaan torstaina on ilmaispäivä perheen pienimmille ja perjantaina tarjoillaan kevyempää pop- ja rock -musiikkia. Lauantaina esiintyvät nyt tapahtuman rungon muodostavat heavy-bändit.

Jokaiselle päivälle odotetaan 5000–7000 kävijää, joka tekee yhteensä 21 000 festivaalivierasta viikonlopulle.

Tapahtuman kasvattamisen syynä on kilpailu muiden festivaalin kanssa.

Isojen yhteistyökumppaneiden haaliminen on helpompaa monipäiväisille festivaaleille. Tänä vuonna yhteistyö muutamien isojen kumppaneiden kanssa kariutui festivaalien lyhyen keston takia.

Tulevaisuuden suunnitelmiin liittyi myös yleisöäänestys ensi vuoden pääesiintyjästä. Äänestyksen voitti ylivoimaisesti kemiläinen Sonata Arctica.

– Kahdeksan kymmenestä piti Sonata Arcticaa olennaisena osana tapahtumaa. Apocalyptica tuli toiseksi.

Pääesiintyjän valikointi on lopulta neuvottelukysymys, mutta nyt yleisöä on kuunneltu.

Valot suuressa osassa

Uutuutena tänä vuonna on panostettu ympäristön valaistukseen. Rahaa valaistukseen on panostettu yhtä paljon kuin ilotulituksiin ja pyrotekniikkaan yhdessä.

– En ole kuullut, että muilla Suomen festivaaleilla olisi käytetty näin laajaa led-tekniikkaan perustuvaa valaisua. Kukaan ei ole näitä pyytänyt, mutta haluamme kiinnittää yksityiskohtiin huomiota.

Festivaalialuetta rajaavat aidat somistetaan festivaalin julisteista tutulla jääteemalla ja ympäröivän Meripuiston puut valaistaan tunnelmaan sopivaksi.

Könkään mukaan valot näkyvät loppukesän tummenevassa illassa edukseen.

Tänä vuonna Sonata Open Airista Satma Open Airiksi nimensä vaihtaneessa tapahtumassa esiintyvät Sonata Arctica, Tarot ja Northern Kings.

Mainokset