Lounais-Lapissa julkaistiin Salla Roivaisen kirjoittama hieno haastattelu Sonata Arctican laulajasta Tony Kakosta aiemmin keväällä. Tässä teille blogin lukijoille tuo juttu, mikäli ette päässeet lehdestä lukemaan.  Nautinnollisia lukuhetkiä!

—————————————– 

Lapin keikkakesä kuumentuu, kun Satama Open Air -festarit järjestetään Kemin sisäsatamassa elokuussa. Illan aikana yleisön viihdyttämisestä vastaavat kolme suomalaista huippubändiä – Sonata Arctica, Tarot sekä Northern Kings. Hevibändi Sonata Arctica on useana vuonna esiintynyt Kemin sisäsatamassa. 

Sonata Arctican laulaja Tony Kakon mielestä rannassa on puitteet suuremmallekin tapahtumalle. Hän näkee, että Kemin alueella viihdetapahtumat o vatvähentyneet, ja siksi olisi hienoa, jos Satama Open Air jatkuisi perinteenä. Sisäsatama asettaa omat haasteensa, sillä tiedossa on näyttävä show. Se on sääherkkä paikka, mutta ainutlaatuinen. Viime vuoden keikka näytti, että tällaisille tapahtumille on kysyntää, kun noin 4 000 ihmistä kerääntyi satamaan.

Kakko on mukana myös sinfonista metallimusiikkia soittavassa Northern Kings -kokoonpanossa, johon kuuluvat muun muassa Nightwishin ja Tarotin Marco Hietala, Teräsbetonin Jarkko Ahola ja J-P Leppäluoto Charon-yhtyeestä. Bändin Kemin esiintyminen on erityinen, sillä kun kiireiset miehet kasataan yhteen, ei keikkoja kovin usein saada järjestettyä. – Esiintymisiä on toki tulossa, mutta yleensä keikkaillaan silloin, kun Nightwish on vapaalla, kertoo Tony Kakko.

Vapaa-aika on Kakolle arvokas asia ja koti paras rentoutumispaikka. Hän kertoo, että alussa julkisuutta oli vaikea sisäistää. Niin maailmalla kuin Kemissäkin ihmiset alkavat pikku hiljaa tunnistaa Kakon. – Pärjäisin ihan hyvin ilman kohinaa. Toisaalta sitähän tässä haetaan, että ihmiset tuntisivat bändin ja musiikkimme. Kotiini en kuitenkaan mediaa päästä. Kakko viihtyy hyvin pienellä paikkakunnalla, välillä Kemikin tuntuu liian isolta. Vapaa-ajallaan hän sanoo rentoutuvansa musiikkia tekemällä. Hän kertoo biisien olevan palapelejä, jotka eivät synny suoraan ihmisten tarinoista. Monet luulevat virheellisesti että kappaleet kertovat Kakon omasta elämästä. Musiikin merkitys ihmisille on suuri. Tärkeää Kakon mukaan on, että jokainen kuuntelija voi jollain tavalla löytää kappaleesta itsensä.

 Viime vuonna Sonata Arcticalta ilmestyi The Days of Grays -levy ja huhtikuun alussa bändi suuntaa Amerikan kiertueelle. Kiertue-elämä ei aina ole hotellissa yöpymistä, sillä siihen kuuluu paljon linja-autossa olemista ja kolikkopesukoneita. – Pohjois-Amerikka on mukava paikka kiertää, siellä esimerkiksi kaupat ovat koko ajan auki. Keikkaillessa maailman näkee eri tavalla, normaalisti nähtävyyksiä ei ehdi ihailla. Kakon mukaan tietty vakavuus bändin tekemisissä on säilytettävä, mutta hauskaa yhdessäoloa ei saa unohtaa. Hän sanoo, että kun instrumenttina on kroppa, täytyy pitää hyvää huolta omasta kunnostaan.

Sonata on ollut kasassa vuodesta 1996. Keikkailun lomassa bändi pyrkii aina keskustelemaan faniensa kanssa ja jakamaan nimmareita. – Ihmisten kohtaaminen kuuluu tähän hommaan, se on mielenkiintoista. Saa nähdä, jos jossakin välissä starttaisimme kemiläisen keikkabussimme ja lähtisimme kiertelemään ympäri Suomea niin kuin ennen vanhaan.

Mainokset