Lounais-Lappi lehden toimittaja Toni Länkinen on kirjoittanut kerrassaan mainion artikkelin Satama Open Airissa esiintyvästä Marco Hietalasta 23.6 ilmestyneessä lehdessä. Tässäpä tämä – nauttikaa! 🙂

KIELI POSKESSA KEIKALLE KEMIIN – Marco Hietala nousee lavalle kahden bändinsä kanssa

Nightwish, Tarot, Northern Kings, Sapattivuosi. Mikä on edellä mainittujen bändien yhteinen tekijä? Oikea vastaus on muusikko Marco Hietala, joka on mukana tällä hetkellä näissä kokoonpanoissa. Joissakin hän laulaa, mutta joissakin soittaa pääasiassa vain bassoa. Näiden projektien lisäksi mies nousi kunnolla suuren yleisön tietoisuuteen viimeisimmnästä Kuorosodasta, jossa Marco sijoittui Kuopion kuoron kanssa kakkoseksi. Suositun ohjelman myötä myös ihmiset tunnistavat kadulla paremmin. -Kun kaarran huoltoasemalle, nykyään töllistellään enemmän. Mutta ei siinä mitään, jos joku haluaa samaan kuvaan minun kanssa, ihan mielellään suostun. Hietala arvioi puhelimen välityksellä kotoaan Keravalta.

SONATASSA TUTTUA PORUKKAA

Kaikista miehen bändeistä Nightwish lienee tunnetuin, sillä se on menestynyt myös Suomen rajojen ulkopuolella. Yhtye ryhtyy työstämään uutta materiaalia heinäkuun puolivälin jälkeen. Koko kesän ajan Hietala keikkailee, tosin pääasiassa vain viikonloppuisin. Kemiin hän saapuu 21. elokuuta Satama Open Air -tapahtumaan. Täällä mies nousee lavalle niin Tarotin kuin Northern Kingsien kanssa. -Kemi ei ole hirvittävän tuttu paikka, Hietala myöntää. Yksi Northern Kingsin neljästä laulajasta on kemiläisen Sonata Arctican Tony Kakko. Tuleeko herra Kakko olemaan kaupunkioppaana tällä reissulla? -Toki Sonatan muutkin jäsenet ovat tuttuja, mutta en vielä tiedä, kauanko meillä on aikaa viettää Kemissä, Hietala puntaroi.

HARVINAINEN KEIKKA

Norhern Kingsin keikka tulee olemaan varsin ainutlaatuinen, sillä bändi ei esiintynyt viime vuonna kertaakaan, eikä tällekään vuodelle ole vielä tullut yhtään esiintymistä (HOX! Satama Open Airin lisäksi). Eikä kyse ole siitä, etteikö kukaan haluaisi nimekästä nelikkoa keikalle. Jokaisella on omat bändit, joten aikatauluja on vaikeaa säätää yhteensopiviksi. -Yllättävästi nyt löytyi tilaa keikalle. Tosi hauskaa päästä esiintymään hyvällä porukalla. Toisaalta olisi joskus mukava kiertää tiiviisti vaikka pari-kolme viikkoa, Hietala heittää. Northern Kings on julkaissut toistaiseksi kaksi levyä, joilta löytyy cover-kappaleita. Kolmannesta levystä on ollut Hietalan mukaan puhetta, mutta sen julkaisuajankohta on vielä täysin auki. -Lähdimme alunperin tekemään tätä hommaa kieli poskessa. Ensimmäinen levy myi kultaa, joten levy-yhtiön puolelta touhu muuttui vähän vakavammaksi. Mutta meillä on edelleen kieli poskella, Hietala nauraa.

FREDERIK LEVYLAUTASELLA

Keravalta pian Kuopioon muuttava Hietala kuuntelee vapaa-aikanaan pääasiassa raskasta rock-musiikkia. Mutta levylautaselle eksyy välillä myös hieman erilaista musiikkia. -Tykkään myös vanhemmasta progesta sekä naisartisteista, kuten Tori Amosista, ja Kate Bushista. Oikeastaan mainstream pop ja iskelmä ovat ainoita musiikin lajeja, joita en kuuntele. Paitsi Tsingis Khania, Hietala viitta Frederikin kappaleeseen. Voisiko viimeksi mainittu olla kenties Northern Kingsien uusi hittikappale? – Testosteronin määrä menisi jo liiallisuuksiin, jos neljä miestä esittäisi sen, Hietala naurahtaa.

Kaikkien bändiprojektien ohella Hietalalle jää myös aikaa perheelle. Lapset (8-vuotiaat kaksospojat) eivät vielä ole päättäneet ryhtyä muusikoiksi, mutta pieniä merkkejä siitä on ollut ilmassa. -Toinen pojista on räpsinyt minun sähkörumpusettiä. En aio painostaa musiikin pariin, jos he eivät sitä halua. Tuossa iässä se on vielä vähän hakusessa, Hietala korostaa.

Marco Hietala Info:

– Syntynyt 14. tammikuuta 1966

– Asuu perheineen vielä Keravalla, mutta muuttaa kesän aikana Kuopioon

– Soittaa ja laulaa tällä hetkellä yhtyeissä: Tarot, Nightwish, Northern Kings, Sapattivuosi

– Oli mukana tänä keväänä Kuorosota-ohjelmassa Kuopion kuoron kanssa. Kuoro jäi kakkoseksi

Mainokset